Kisalföld konyhája

2009.03.25. 10:37

Túrótorta gyümölccsel

Hozzávalók:

3 tojásból a megszokott módon piskótát készítünk kerek tortaformában (24 cm)
1 kg túró
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 dl tejszín
1 db citrom reszelt héja és leve
1 csomag zselatin (2,5 dkg)
a tetejére gyümölcs (málna, eper, banán stb.) és tortazselé

Elkészítési idő: 1 óra.

A zselatint összemelegítjük 1 dl vízzel. Amíg hűl, a túrót összekeverjük a többi hozzávalóval: a porcukorral, a citrom reszelt héjával, a levével, a vaníliás cukorral.Simára keverjük a habverővel, majd beleöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a langyos zselatint és ezzel is összedolgozzuk. Ezután rásimítjuk a tortalapra a túrókrémet, gyümölcsöt szórunk bele és a tetejére is. Bevonjuk a tortazselével és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Cukrásztipp: Mielőtt a kikevert túróba tesszük a tejszínt, előtte verjük fel, és utána keverjük össze, így lazább és jobban kenhető krémet kapunk. A 2,5 dkg helyett 3,5 dkg zselatint tegyünk bele. A gyümölcsöket a díszítés előtt jól csepegtessük le!

Gyömrei Anita

Az oldalt szponzorálja: www.nadoretterem.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!