Kisalföld konyhája

2009.03.11. 13:04

Túrófelfújt

 



Hozzávalók:


25 dkg félzsíros tehéntúró
15 dkg cukor
10 dkg mazsola
3 db tojás
1 db narancs
2 ek. liszt
késhegynyi őrölt fahéj
késhegynyi őrölt szegfűszeg
csipetnyi só
A pudingformákhoz:
2 dkg vaj,
1 ek. liszt


A tehéntúrót áttörjük, a mazsolát megmossuk, a narancsot meghámozzuk, a héjából keveset lereszelünk, és a gyümölcsöt kockákra vágjuk. Ezt követően a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd a lisztet és a fűszereket is hozzáadjuk. Ezután belekeverjük a túrót, a mazsolát és a narancskockákat, végül pedig óvatosan, hogy össze ne törjön, hozzáadjuk a tojások fehérjéből vert kemény habot.

Négy pudingformát kivajazunk, kevés liszttel meghintjük, majd belesimítjuk a masszát. A tetejét egyenletesen elkenjük, és előmelegített, forró sütőben 25-30 percig közepes lángon sütjük.

Cukrásztipp: Tegyünk bele 1 dkg szódabikarbónát, hogy lazább legyen a tészta.

Elkészítési idő: 40 perc.

Csányi Lászlóné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!