2009.03.27. 14:29
Töltött sajtos pogácsa
Hozzávalók:
20 dkg liszt
12 dkg vaj vagy margarin
1 tojássárgája
5 dkg reszelt sajt
szükség szerint tejföl
csipet só
Krém:
10 dkg vaj vagy margarin
8 dkg reszelt sajt
pici só
annyi tejföl, hogy jól kenhető legyen
A hozzávalókat összegyúrjuk, fél órára pihentetjük. Vékonyra nyújtjuk, nagyon apró pogácsákat szaggatunk. Minden másodikat beirdaljuk és megkenjük tojásfehérjével (de el is maradhat), és világosra sütjük.
A krémet két pogácsa közé és az oldalára kenjük és reszelt sajtba forgassuk. Kiváló vendégváró finomság.
Elkészítési idő: 45 perc
Cukrásztipp: Lehetőleg vajat használjunk. Miután kiszaggattuk a pogácsát, nyomjuk be a közepét, és az így keletkezett lyukba is tegyünk krémet, ezt követően süssük meg.
Hám Sándorné
Az oldalt szponzorálja: www.nadoretterem.hu