Kisalföld konyhája

2009.03.27. 14:29

Töltött sajtos pogácsa

Hozzávalók:

20 dkg liszt
12 dkg vaj vagy margarin
1 tojássárgája
5 dkg reszelt sajt
szükség szerint tejföl
csipet só
Krém:
10 dkg vaj vagy margarin
8 dkg reszelt sajt
pici só
annyi tejföl, hogy jól kenhető legyen

A hozzávalókat összegyúrjuk, fél órára pihentetjük. Vékonyra nyújtjuk, nagyon apró pogácsákat szaggatunk. Minden másodikat beirdaljuk és megkenjük tojásfehérjével (de el is maradhat), és világosra sütjük.

A krémet két pogácsa közé és az oldalára kenjük és reszelt sajtba forgassuk. Kiváló vendégváró finomság.

Elkészítési idő: 45 perc

Cukrásztipp: Lehetőleg vajat használjunk. Miután kiszaggattuk a pogácsát, nyomjuk be a közepét, és az így keletkezett lyukba is tegyünk krémet, ezt követően süssük meg.

Hám Sándorné

Az oldalt szponzorálja: www.nadoretterem.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!