Kisalföld konyhája

2009.03.09. 12:15

Tojásos hagymaleves

Hozzávalók:


2 fej vöröshagyma
4 tojás
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt

cukor
késhegynyi pirospaprika
néhány csepp ecet


Az olajból meg a lisztből világos rántást készítünk, beletesszük a megtisztított, felszeletelt hagymát, és kevergetve kissé megpároljuk. Ezután megszórjuk pirospaprikával, 0,5 liter vízzel felengedjük, megsózzuk és lefedve, kis lángon puhára főzzük. Végül óvatosan beleütjük a tojásokat és még öt percig forraljuk. Tálalás előtt egy csipet cukorral és néhány csepp ecettel pikánssá ízesítjük és melegen kínáljuk.

Mesterpraktikák: Ha a cukrot megpirítjuk és úgy adjuk hozzá a lisztet, finom ízt ad a levesnek.

Csapó Ernőné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!