Kisalföld konyhája

2009.03.30. 16:30

Tejszínes, zöldséges pulykacsíkok

Hozzávalók 4 fő részére:

40 dkg pulykamellfilé
20 dkg zöldségkeverék (brokkolis)
1 fej vöröshagyma
1 dl olaj
1 evőkanál liszt
csipet őrölt szerecsendió

csipet őrölt fehér bors
mokkáskanál mustár
2 dl tejszín
1 húsleveskocka

A húst vékony csíkokra vágjuk és olajon a felaprított vöröshagymával megpirítjuk, majd puhára pároljuk. A sót, borsot, szerecsendiót csak ekkor adjuk hozzá. A mirelit- vagy friss zöldségeket kevés húslében félpuhára főzzük, leszűrjük.

A húst a liszttel beszórjuk, és a tejszínnel, mustárral beforraljuk. A zöldségeket óvatosan hozzákeverjük és ízlés szerint ízesítjük az eddig használt fűszerekkel. Kiskagylótésztával tálaljuk, petrezselyemmel szórjuk meg. (Krokettel is tálalhatjuk.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!