Kisalföld konyhája
2009.03.18. 16:12
Tejfölös lencseleves aszalt szilvával
Hozzávalók:
20 dkg lencse
2 dl tejföl
8 db aszalt szilva
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
2 babérlevél só
1 evőkanál ecet
A megmosott lencsét sós vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a megtisztított, egészben hagyott hagymát, az asztalt szilvát, a zúzott fokhagymát és a babérlevelet, s lefedve kis lángon puhára főzzük.Ezután a tejfölben simára kevert liszttel besűrítjük és jól összeforraljuk.
Tálalás előtt a levesből kiemeljük a hagymát és az ecettel pikánssá ízesítjük.
Mesterpraktikák: Kevés mustárral fűszerezzük. A tejfölt hőkiegyenlítéssel simára keverjük és úgy adjuk a leveshez.
Csapó Ernőné
Ezek is érdekelhetik
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre