Kisalföld konyhája

2009.03.16. 11:14

Sörben sült csülök

Hozzávalók 4-6 személyre:

1 darab hátsó csülök kicsontozva, apró kockákra darabolva
1 fej vöröshagyma
1/2 üveg sör
1 evőkanál liszt
1 mokkáskanál őrölt bors
1 kávéskanál cukor
1 késhegynyi szerecsendió
2 gerezd fokhagyma (összetörve)
1 kávéskanál ecet
1 késhegynyi gyömbér
1 evőkanál Vegetasó ízlés szerint

A felszeletelt vöröshagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk az apró kockákra vágott csülköt, és zsírjára pirítjuk. Megszórjuk liszttel és a tűzről levéve befűszerezzük. Jénai tálba tesszük és fél üveg sört öntünk rá. Előmelegített sütőben, fedő nélkül sütjük körülbelül 1 órán keresztül. Sütés közben többször megkavarjuk, majd a legvégén a tetejét pirosra sütjük. Rizskörettel tálaljuk.

Mesterpraktikák: Kiadós, ünnepi alkalomra is tálalható főétel.

Elkészítési idő: 2 óra

Szabóné Papp Adrienn

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!