Kisalföld konyhája
2009.03.16. 11:15
Soproni gesztenyés kifli
Hozzávalók:
40 dkg liszt
1/4 kg vaj
2 kávéskanál cukor
csipet só
4 kanál tejföl
2 egész tojás
40 dkg gesztenyemassza
1 vaníliás cukor + 3 ek. cukor
A hozzávalókat jól összegyúrjuk, 1/4 órát hűtőben pihentetjük. 40 dkg gesztenyemasszát 3 evőkanál cukorral összekeverünk, ez a töltelék. Ha kihűlt a tészta, deszkán kinyújtjuk kb. félcentis vastagságúra, felvágjuk 5x5 cm-esre és rárakjuk a gesztenyemasszát (kis teáskanálnyit), kifliformákat csinálunk, enyhén zsírozott tepsibe rakjuk. Ha kihűlt, még melegen vaníliás cukorba forgatjuk.
Sütési idő: 15-20 perc.
Kiss Lászlóné
Ezek is érdekelhetik
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre