Kisalföld konyhája

2009.03.23. 11:16

Pöttyöske

Hozzávalók:

2 db 4 tojásos kakaós piskóta (4 tojás, 4 ek. porcukor, 4 ek. liszt, 2 ek. víz)

Krém:

2 csomag vaníliás puding
2 csomag vaníliás cukor
2 csapott ek. liszt
7 dl tej
30 dkg margarin
30 dkg porcukor
25 dkg gesztenyemassza
25 dkg darált keksz
2 ek. lekvár
ízlés szerint rum
ízlés szerint feketekávé
tortabevonó

A vaníliás pudingot a vaníliás cukorral, a liszttel és a tejjel elkészítjük, majd ha kihűlt, a margarinos, porcukros krémmel összedolgozzuk. A gesztenyemasszából, a darált kekszből, a lekvárból, a rumból és a feketekávéból masszát készítünk, amiből piskótatészta szélességű rudakat gyúrunk.Az első lapra rákenjük a krém felét, rárakjuk a gesztenyés rudakat, majd rákenjük a krém másik felét. Erre jön a második piskótalap, a tetejére pedig csokimáz (tortabevonó) kerül.


Cukrásztipp:

A gesztenyemasszába a darált keksz helyett édes morzsát is tehetünk, mert így a gesztenye íze markánsabb lesz. A lekvár pedig feltétlenül semleges ízű legyen, például használhatunk körte-, alma- és sárgabaracklekvárt is. Finom, megjelenésében is ünnepi torta.

Elkészítési idő: 2 óra.


Székely Antalné

Az oldalt szponzorálja: www.nadoretterem.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!