Kisalföld konyhája

2009.03.12. 11:51

Mézes tekercs

Hozzávalók:

Tészta:
6 tojás
15 dkg méz
3 dkg kakaó
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
18 dkg liszt

Krém:
16 dkg őrölt dió
20 dkg porcukor
fél dl tej
20 dkg vaj
4 ek. rum

A tojások sárgáját a mézzel habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaót, a vaníliás cukrot, a sütőport és a lisztet, végül pedig a tojásfehérje kemény habját. Ezt követően azonnal sütjük előmelegített sütőben 160 fokon, 25-30 percig (30 x 40 cm-es tepsiben). Sütés után rögtön zsírpapírba tekerjük.

A fél dl tejben a diót és a cukrot felfőzzük, amíg a dió puha nem lesz. Kicsit hűtjük, de még melegen belekeverjük a vajat és a rumot, majd hűtőben teljesen kihűtjük.

Ilyenkor még barna a krém, ha teljesen kihűlt, robotgéppel fehéredésig keverjük és megtöltjük a tekercset. A tetejére is krémet kenünk. Majd meleg vízbe mártott villával a tetejére csíkokat húzunk. Hűtés után fogyasztható.

Cukrásztipp: A krémbe vajból kevesebbet tegyünk, és ezt pótoljuk darált dióval.

Elkészítési idő: 1 óra.

Tóth Lajosné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!