Kisalföld konyhája
2009.03.09. 09:42
Manci-hab
Hozzávalók:
1 db tojás
5 dkg cukor
1 evőkanál liszt
tej,
rum
15 dkg keksz
1 dl víz
2 dl cukor
2 evőkanál baracklekvár
reszelt citromhéj
Egy tojássárgáját kikeverünk 5 dkg cukorral, 1 evőkanál liszttel és kevés tejjel. 0,5 liter forrásban lévő tejhez hozzáöntjük. Körülbelül 15 percig kavargatva besűrítjük. Kis rummal ízesíthetjük. Ha langyosra hűlt, tálba öntjük, amelybe előzőleg 15 dkg összetördelt kekszet tettünk.
Egy tojásfehérjét, 1 dl vizet, 2 dl cukrot, 2 evőkanál baracklekvárt és reszelt citromhéjat összekeverünk, majd habnak felverjük. Amikor kemény, ráhalmozzuk a tálra.
Cukrászpraktikák: Babapiskótával is ugyanolyan finom.
Tamás Lászlóné
Ezek is érdekelhetik
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre