Kisalföld konyhája

2009.03.12. 11:42

Kókuszos csiga

Hozzávalók:

Tészta:
25 dkg liszt,
15 dkg margarin,
2 tojássárgája,
1 kiskanálnyi porcukor,
2 ek. tejföl,
2 dkg élesztő (amit kevés tejjel felfuttatunk)

Töltelék:
2 tojásfehérje,
15 dkg kristálycukor,
10 dkg kókuszreszelék

A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, majd a megkelt tésztát több részre osztjuk, vékonyra nyújtjuk.
Töltelék: A tojásfehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Amikor kihűlt, a kinyújtott tésztára kenjük, majd összesodorjuk, mint a bejglit. Éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket sütőlemezre fektetjük, közepes tűznél aranysárgára sütjük. (Lehet kreatívnak lenni a tölteléket illetően: például mákkal is készíthetjük, illetve vegyesen.)

Cukrásztipp: A gőz fölötti habverés helyett hólyagosra főzött cukrot tegyünk a tojásfehérje habjába. A 10 helyett 12-13 dkg kókuszreszelék még intenzívebb ízt ad. Elkészítési idő: 1 óra 30 perc

Szilas Györgyné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!