Kisalföld konyhája

2009.03.23. 11:04

Göngyölt karaj

Hozzávalók 4 személyre:

8 szelet karaj
2 db főtt tojás
8 szelet kis keskeny füstölt szalonna
bors

majoránna
1 leveskocka
pici olaj
1 vöröshagyma
pirospaprika
1-2 evőkanál tejföl

A karajszeleteket kiklopfoljuk. Mindegyik szeletet (só, bors, majoránna) befűszerezzük, ráhelyezzük a szalonnacsíkot és 1/4 főtt tojást, majd feltekerjük és fehér cérnával körbetekerjük, hogy szép henger alakú legyen.

Pörköltalapot készítünk, felengedjük pici vízzel és beleteszünk 1 leveskockát, majd belehelyezzük a húsokat, körülbelül 30-40 percig lassan főzzük. Amikor kész van, kivesszük a húsokat és 1-2 kanál tejföllel behabarjuk a levet. Amikor a hús langyosra hűlt, letekerjük a cérnát, visszatesszük a tejfölös alapba és felfőzzük. Apró nokedlivel tálaljuk.

Huszár Józsefné

Az oldalt szponzorálja: www.nadoretterem.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!