Kisalföld konyhája

2009.03.26. 11:06

Gesztenyés tekercs

Hozzávalók:

25 dkg darált keksz
18 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 kupica rum
kakaópor

A krémhez:
25 dkg gesztenyepüré
12 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 kupica rum

A kekszet az olvasztott margarinnal, cukorral, rummal és kakaóval összedolgozzuk. A krémhez a gesztenyepürét, a margarint, a porcukrot, a rumot habosra keverjük. A kekszmassza felét folpakon vagy vizes konyharuhán 20x15 centis téglalappá nyújtjuk. A gesztenyetöltelék felét rásimítjuk és a folpak segítségével az egészet összegöngyöljük. A másik tekercset is ugyanúgy készítjük el és egy órára hűtőbe tesszük. Tetejére Dekor tortabevonót simítunk.

Mesterpraktikák: A süti egyik nagy előnye, hogy kiválóan lehet mélyhűteni és mindig annyit vágunk belőle, amennyi elfogy.

Simon Andorné

Az oldalt szponzorálja: www.nadoretterem.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!