2009.03.26. 11:06
Gesztenyés tekercs
Hozzávalók:
25 dkg darált keksz
18 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 kupica rum
kakaópor
A krémhez:
25 dkg gesztenyepüré
12 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 kupica rum
A kekszet az olvasztott margarinnal, cukorral, rummal és kakaóval összedolgozzuk. A krémhez a gesztenyepürét, a margarint, a porcukrot, a rumot habosra keverjük. A kekszmassza felét folpakon vagy vizes konyharuhán 20x15 centis téglalappá nyújtjuk. A gesztenyetöltelék felét rásimítjuk és a folpak segítségével az egészet összegöngyöljük. A másik tekercset is ugyanúgy készítjük el és egy órára hűtőbe tesszük. Tetejére Dekor tortabevonót simítunk.
Mesterpraktikák: A süti egyik nagy előnye, hogy kiválóan lehet mélyhűteni és mindig annyit vágunk belőle, amennyi elfogy.
Simon Andorné
Az oldalt szponzorálja: www.nadoretterem.hu