Kisalföld konyhája

2009.03.16. 11:04

Csokoládés őzgerinc

Hozzávalók:

3 tojás
30 dkg cukor
6 dkg Rama
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 tábla csokoládé (10 dkg)
2 dl tej

A tojásokat a cukorral és a Ramával habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral és vaníliás cukorral elvegyített lisztet és annyi tejet, hogy piskótatésztaszerű masszát kapjunk. Végül beletesszük az olvasztott csokoládét (kakaót is lehet).
Két őzgerincformát kizsírozunk, kilisztezünk, beleöntjük a tésztamasszát és forró sütőben megsütjük. Ha kissé kihűlt, tálra borítjuk és a tetejét még langyosan meghintjük porcukorral.


Mesterpraktikák: A kizsírozott formát lisztezés helyett behinthetjük darált dióval vagy mandulaszeletekkel. Ez díszíti a tészta külsejét és finom is.

Marton Emilné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!