Kedvenc ápolónk

2019.10.15. 14:11

Keressük a kedvenc ápolónkat – Jelölt: Mezőné Ujvári Edit, győri kórház

˝Megoldott mindent. Egy csoda ő˝ – írta olvasónk.

kisalfold.hu

Herczeg Rita vagyok, 41 éves. Pápa melletti kis faluban élek, a Bakony szívében, Ugodon. A történetem 2019. 06. 11-én kezdődött. Rohammentő szállított Pápáról Győrbe, a Petz Aladár kórház idegsebészeti szubintenzív osztályra. Agyvérzést kaptam. A műtét után 9 napot töltöttem az idegsebészeti szubintenzíven. Minden elfogultság nélkül írom, hogy a csapat az idegsebészeten fantasztikus. Minden főorvos, orvos, ápoló „sajátjaként” kezelt és ápolt engem. Mivel a műtétet radiológus végezte, őt is meg kell említenem. Dr. Bartek Péter osztályvezető főorvos úr személyesen látogatott meg többször és érdeklődött a hogylétem felől. Azért a sok jó között volt egy legjobb. Ő Edit nővér volt. Figyelte minden mozdulatom, kívánságom. Vérnyomást mért, nézte a monitort aggódva, mosdatott, etetett, fésült, ápolt mint egy igazi gondoskodó édesanya. Megmosta még a hajamat is, miután 2 napig hallgatta, hogy mennyire zavar a hajam állapota. Nem volt ez könnyű feladat, hisz az ágyból nem kelhettem fel. Megoldott mindent. Egy csoda ő. A fekve ivás is nehéz feladat. Megoldotta. Beszerzett egy sportkupakos flakont és segített. Akkor és ott több csoda is történt velem. Teljesen felépültem. Nem maradt vissza az agyvérzésből maradandó károsodás. Könnyes szemmel emlékszem vissza arra a sok jóságra és szeretetre, ami körülvett az osztályon. Ez már fél gyógyulás volt. Hálás vagyok, hogy a hatalmas tudás mellé mérhetetlen emberszeretet is párosult. Köszönöm az egész idegsebészeti csapatnak és külön a legkedvesebb Edit nővérnek, hogy itt lehetek és megoszthattam a történetem.

Tudnivalók a kampányról

Valamennyi Győr-Moson-Sopron megyei intézményből lehet jelölni ápolót, mégpedig úgy, hogy az illető leírja a történetét arról a nővérről, aki akkor és ott mellette állt, a szó legnemesebb értelmében ápolta. Kérjük, a (kereszt)név mellett a kórházat és az osztályt is jelöljék meg, hogy be tudjuk pontosan azonosítani az ápolókat. A jelöléseket, vagyis a rövid történeteket az [email protected] címre várjuk október 20-ig. Postai címen pedig: Győr, Újlak u. 4/A. Természetesen a történetek íróinak anonimitását – amennyiben kérik – megőrizzük, vagyis ha valaki betegként a háttérben szeretne maradni, annak sincs akadálya. A kisalfold.hu Facebook-oldalán lehet szavazni (lájkolni) a történetekre és az ápolókra is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!