Kék hírek

2018.12.07. 08:21

VV Fanni-ügy: Újabb gyilkosságtól tart a bíróság

B. Lászlónak már nincs esélye óvadék megállapítására, ugyanis kibővítették a letartóztatása indokait. A bíróság újabb gyilkossági bűntettől is tart.

Két héttel ezelőtt, a Budai Központi Kerületi Bíróságon az a döntés született, hogy a VV Fanni meggyilkolásával gyanúsított B. László egyetlen pontra – a szökés, elrejtőzés veszélyére – hivatkozva előzetes letartóztatásban marad. A napokban bővült az indoklás. - írja a BorsOnline.


– Rendhagyó módon, plusz két ponttal módosították a letartóztatás fenntartását, és a bűnismétlés veszélyét is felsorolták. Illetve mivel nincs meg a holttest, a bíróság szerint a bizonyítékok eltüntetésének veszélye is fennáll – tudtuk meg a gyanúsított korábbi védőjétől, dr. Brodmann Pétertől, aki szerint ezzel a lépéssel az ítélőszék az óvadék lehetőségét akarta meggátolni.

 

Fotó: BorsOnline

Fotó: BorsOnline


– Amennyiben csak az első, A pont marad, akkor óvadéki eljárást lehetett volna kezdeményezni. Így azonban ez már nem lehetséges. Nagyon ritka, hogy kibővülnek a pontok – mondta az ügyvéd, aki türelmetlenül várja a törvényszék döntését a védőszerepbe visszakerüléséről. Az óvadék összege több száz millió forint lett volna, a család jó, ha öt milliót össze tudott volna dobni – tette hozzá dr. Brodmann.

 

Borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!