Kék hírek

2018.09.10. 20:59

Videón, ahogy a TEK lecsapott a Vas megyei lövöldözőre - összehangolt akció a 87-esen

A 62 éves bútor- és dísztárgykészítő vállalkozót a 8-as számú főúthoz közeli erdős területre csalták, ahol egy sörétes fegyverből több lövést adtak le rá.

mti

Tíz órával a lövöldözés után a TEK és a Vas megyei nyomozók összehangolt akciójával elfogták azt a férfit, aki megpróbált kivégezni egy Vas megyei vállalkozót a 8-as főút melletti erdős területen.


A 112press.hu információi szerint a huszonéves fiatal egy munkásokat szállító kisbuszon ült, amikor a TEK lecsapott rá. A videóból annyi biztos, hogy tényleg éjszaka történt a rajtaütés.

A rendőrség közleménye:


Lőfegyver okozta sérülések miatt kért orvosi segítséget egy Fejér megyei férfi 2018. szeptember 10-én délelőtt. A nyomozás során kiderült, hogy a férfi agancs vásárlása miatt utazott Vas megyébe. Az eladó egy, Szemenye melletti erdős területet jelölt meg találkozási pontként, a számára egyébként nem ismeretlen férfinek. A terület megközelítése során a vevő a járművéből kiszállt és nem sokkal később lövések dördültek. A férfi fejét és a vállát érték a lövések, melyek következtében az orvosi vélemény szerint életveszélyesen megsérült, továbbá a személygépkocsin is lövések okozta sérülések keletkeztek.


A Vas megyei nyomozók haladéktalanul megkezdték az ügy vizsgálatát. A feltételezett elkövető felkutatására tett intézkedések eredményre vezettek. Összehangolt akció eredményeként a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei a bűncselekmény elkövetésétől számított tizenkét órán belül Meggyeskovácsi belterületén elfogták a 23 éves Vas megyei férfit. A férfit a nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették. Az ügy körülményeit emberölés kísérlete elkövetésének meglapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárás keretében vizsgálják. Egyidejűleg előterjesztést tesznek a gyanúsított letartóztatásának indítványozására is.

 

Hétfőn írtuk:



Korábban - Rálőttek egy vállalkozóra hétfő délelőtt Vas megyében - írta a nyugat.hu és a vaol.hu. A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője későbbre ígért tájékoztatást az MTI-nek.


A hivatalosan meg nem erősített sajtóértesülések szerint a 62 éves bútor- és dísztárgykészítő vállalkozót a 8-as számú főúthoz közeli erdős területre csalták, ahol egy sörétes fegyverből több lövést adtak le rá. A férfi az arcán, a nyakán és a hátán sérült meg, de autójával végül sikerült elmenekülnie, egy közeli település orvosi rendelőjében kért segítséget, ahonnan értesítették a mentőket és a rendőrséget.


A nyugat.hu értesülése szerint a vállalkozó autójában ült a felesége is, aki nem sérült meg a lövésektől. A támadó elmenekült a helyszínről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!