Kék hírek

2014.11.11. 17:29

Tehergépkocsi és személyvonat ütközött Mórágynál

A balesetben a mozdony vezetője megsérült.

Tehergépkocsival ütközött a Bajáról Máza-Szászvárig közlekedő személyvonat a Tolna megyei Mórágy és Hidas közötti vasúti átjáróban, a balesetben a mozdony vezetője megsérült - közölte a rendőrség és a MÁV kedden.

A Mávinform tájékoztatása szerint a pótkocsis teherautó a fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott a sínekre, az ütközés következtében a motorvonat egy tengellyel kisiklott. A mozdonyvezető a vezetőfülkébe szorult, az utasok közül senki nem sérült meg.

[namelink name="Boros Brigitta"] Tolna megyei katasztrófavédelmi szóvivő elmondta: a vonat, amelyen öten utaztak, a kukoricát szállító gépjármű pótkocsijának ütközött, a mozdonyvezetőt tűzoltók szabadították ki az összeroncsolódott fülkéből.

A rendőrség Mórágy és Mőcsény között az 5603-as utat a helyszínelés idejére teljes szélességében lezárta. A Mávinform közölte, hogy a helyreállítás ideje alatt várhatóan vonatpótló autóbuszok viszik az utasokat, a Baja-Bátaszék-Máza-Szászvár vonalon jelentős késésekre kell számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!