Kék hírek

2019.03.13. 17:41

Távcsöves puskával lőtte mellkason szomszédját

A sérültet mentőhelikopter vitte a budapesti Honvédkórházba, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

MTI

Emberölési kísérlet és lőfegyverrel visszaélés miatt vádat emeltek egy dunakömlődi férfi ellen, aki tavaly távcsöves puskával mellkason lőtte szomszédját - tájékoztatta a Tolna Megyei Főügyészség szerdán az MTI-t.


A közlemény szerint tavaly június 23-án a 36 éves sértett a barátjával a vádlott szüleinek háza melletti épület felújításán dolgozott.


A 41 éves vádlott ittas állapotban többször zavarta a munkát végzőket, majd egy illegálisan tartott távcsöves kispuskával a szintén közeli saját udvarából mellkason lőtte a sértettet. A lövés a férfit a szegycsontja mellett találta el, több szervét roncsolta, emiatt közvetlen életveszélyes állapotba került. A sérültet mentőhelikopter vitte a budapesti Honvédkórházba, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta.


A vádlott illegálisan - négy vadászengedéllyel tartott fegyvere mellé - szerezte be a kispuskát és 1300 lőszert, amelyeket a háza tetőterében, egy falvájatban rejtett el.


A főügyészség arra is kitért, hogy a vádlott szenvedélyesen gyűjtötte a hadi ereklyéket, tiltott módon hozzájutott egy robbanóanyaggal felszerelt páncéltörő lövedékhez is.


Az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Törvényszéknél, és indítványozta a férfi letartóztatásának fenntartását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!