Kék hírek

2014.06.13. 19:49

Társasház ég Pakson

A tűzben egy ember füstmérgezést szenvedett.

Lebontják annak a társasháznak a tetőszerkezetét, amely péntek délután leégett Pakson - tájékoztatta a Tolna megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Boros Brigitta közölte: a Bocskai utcai épületben a tűzoltók utómunkálatokat végeznek, mentik a házban lévő értékeket, és gondoskodnak az őrzésükről.

A társasházban egy tetőtéri szigetelés gyulladt ki, a tűz átterjedt a tetőszerkezetre. A lángok megfékezésén 28 tűzoltó öt gépjárműfecskendővel és egy vízszállító gépjárművel dolgozott. Egy lakó füstmérgezést szenvedett, és oltás közben könnyebben megsérült egy tűzoltó.

A tűz öt lakást, üzlethelyiséget és orvosi rendelőt veszélyeztetett. Az épületet tizenegy lakónak kellett elhagynia, ők hozzátartozóknál helyezkedtek el - ismertette a szóvivő.

Tűzoltók dolgoznak Pakson, ahol kigyulladt egy társasház tetőszigetelése 2014. június 13-án. A tűzben egy ember füstmérgezést szenvedett. MTI Fotó: Vida Tünde

Tűzoltók dolgoznak Pakson, ahol kigyulladt egy társasház tetőszigetelése június 13-án. A tűzben egy ember füstmérgezést szenvedett.
Fotó: MTI/Vida Tünde

Korábban írtuk:

Kigyulladt egy társasház tetőszigetelése Pakson, a tűzben egy ember füstmérgezést szenvedett - közölte a Tolna megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

[namelink name="Boros Brigitta"] elmondta: a tűz áterjedt az öt lakást és két üzletet magában foglaló épület teljes tetőszerkezetére, a lángok megfékezésén és az értékek mentésén 28 tűzoltó öt gépjárműfecskendővel és egy vízszállító járművel dolgozik.

A lakó, aki füstmérgezést szenvedett, segítség nélkül el tudta hagyni az épületet. Az oltás közben egy tűzoltó üveggel megvágta a kezét, sérülését a mentők a helyszínen ellátták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!