Kék hírek

2019.01.04. 09:52

Szakértő: embercsempészek, felbujtók mozgatják a migránsokat

Latin-Amerikából rövidesen egy 15 ezres karaván indulhat útnak az Egyesült Államok felé.

MTI

Nem maguktól, véletlenül indulnak útnak a migránsok, embercsempészek, felbujtók mozgatják őket, és vannak akik pénzzel, szervezéssel segítik a bevándorlást - mondta Horváth József biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán péntek reggel.


Azzal kapcsolatban, hogy sajtóhírek szerint Latin-Amerikából rövidesen egy 15 ezres karaván indulhat útnak az Egyesült Államok felé, a szakértő azt emelte ki: az amerikai hírszerzés teszi a dolgát, jelzi, mire kell felkészülni.


Ha igaz lenne, amit a bevándorlók állítanak, hogy a hazájukban dúló az erőszak elől menekülnek, akkor az első biztonságos országban megállnának - jelentette ki Horváth József.


Az ilyen nagy létszámú migránscsoportokkal bűnözők is beszivároghatnak, ahogy ez sajnos Európában meg is történt - fűzte hozzá.


A Földközi-tengeren hetek óta hánykolódó, migránsokat szállító hajóról szólva Horváth József azt mondta: jól időzített médiaeseményről van szó, készülhetnek a migránsok sanyarú sorsát sulykoló vágóképek, és ezzel nyomás alá lehet helyezni egyes országokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!