Kék hírek

2017.12.01. 13:47

Robbanás volt a székesfehérvári várásházán, elektromos hiba okozta a riadalmat

Nem sérült meg a Szent Korona, az Országalma és a koronázási kard hiteles másolata a székesfehérvári városházán pénteken történt robbanásban - közölte a város polgármestere az MTI-vel.

Cser-Palkovics András (Fidesz) azt írta: a robbanás után komoly füst alakult ki a polgármesteri hivatal épületén belül, a díszterem melletti átrium üvegteteje pedig teljesen összetört és lezuhant. A koronázási jelvények alatta elhelyezett hiteles másolatai a tároló vitrinnek köszönhetően nem sérültek meg.


A polgármester köszönetet mondott a vészhelyzet elhárításában részt vevő és az épületet fegyelmezetten elhagyó embereknek is. 


Hozzátette: a helyreállítási munkák a takarítás és a kárfelmérés után kezdődhetnek el.


Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője korábban azt közölte, a székesfehérvári városháza két épületét elválasztó utcában futó, föld alatti vezetékben keletkezett elektromos robbanás és kisebb tűz péntek délelőtt. A légnyomás és a füst a csővezetéken keresztül jutott el a városháza pincéjébe. 


A robbanásban senki sem sérült meg, a hivatalban tartózkodó 280 ember - köztük a városi önkormányzat éppen ülésező képviselő-testülete - még a tűzoltók kiérkezése előtt elhagyta az épületet. 


A robbanás okait tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!