Kék hírek

2018.02.02. 09:34

Nemzetközi bulldogmentő-akció Zalában - cukiság lett a vége a bűncselekménynek - videó

A zalai rendőrök egy 26 éves és egy 33 éves olasz állampolgárságú férfit hallgattak ki gyanúsítottként állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Munkatársunktól

A járőrök 2018. február 1-jén 3 óra 55 perckor Külsősárdon, egy Citroen típusú gépkocsi sofőrjét és utasát ellenőrizték. A rendőrök a jármű rakterében, papírdobozban, valamint mobil kutyaboxban, 22 francia és angol buldog fajtájú kutyát - köztük néhány hetes kölyköket - találtak. A gyanúsítottak az állatokat, amelyek állategészségügyi kiskönyvvel és egyedi jelöléssel nem rendelkeztek, ivóvíz és élelem nélkül, összezsúfolva szállították. A Magyarországon vásárolt ebeket a férfiak Olaszországban akarták tovább értékesíteni.


A két külföldi személyt a lenti rendőrök elfogták, majd előállításukat követően gyanúsítottként hallgatták ki állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A kutyák további ellátásáról az állatvédők gondoskodnak.


A Lenti Rendőrkapitányság kezdeményezi a 26 éves és a 33 éves torinoi személyek gyorsított eljárás keretében történő bíróság elé állítását - írta a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!