Kék hírek

2019.07.10. 09:10

Mutatjuk nyertesünket - Barnabás csak egyszer hibázott három KRESZ-totó során

A Győri Rendőrkapitányság és a Kisalföld diákoknak indított közlekedésbiztonsági vetélkedője május közepén kezdődött. Több mint száz fiatal játszott velünk, hatvanöten postázták, e-mailezték mindhárom totót. A KRESZ-t közülük egy 16 éves, ménfőcsanaki jedlikes diák ismeri a legjobban.

Szeghalmi Balázs

KRESZ-fejtörők


Játékunk nem kevés fejtörést okozott a diákoknak. Nem árultunk zsákbamacskát, az első feladatnál jeleztük: szülőktől, KRESZ-ben jártas felnőttektől ér segítséget kérni. Baleset-megelőzési kampányunknak célja volt, hogy a fiatalok gondolkozzanak egy-egy szituáción. Minél jobban mélyül a KRESZ-tudásuk, annál szabályosabban kerékpároznak, közlekednek a mindennapokban. A nehéz feladatok mellett szólt a nyeremény is. Nem akartuk, hogy az új, Magyarországon gyártott Neuzer bringa gazdájáról a szerencse döntsön.


Jövőre jöhet a jogsi


A totók mellett közlekedésbiztonsági írásokat is közöltünk. Elsőként elemeztük, milyen helyzetekben kerülnek bajba a bringások. Aztán bemutattuk azt a győri helyszínt, a Nádor aluljárót, ahol a statisztikák szerint a legtöbb baleset éri a kerékpárosokat az utóbbi években. Végül videón nézhették meg a kicsik és a szülők Horváth Balázs rendőr-őrmester segítségével, hogyan kell helyesen áthaladni a gyalogátkelőhelyeken.

 

András Barnabás István a főnyereménnyel.

András Barnabás István a főnyereménnyel.

A három KRESZ-totó kitöltése során egyetlen hibát vétett a 16 éves András Barnabás István. "Édesapám ötletére indultam a játékon. Egy év múlva kezdem a jogosítvány megszerzését, így a feladatokkal már hangolódtam jövő nyárra. A teszteken legalább fél órát gondolkodtam, pár kérdés során apukám segítségét kértem, aki oktatóként dolgozik. Tőle mankókat kaptam a megoldás helyett" – hallottuk a Jedlikben tanuló, ménfőcsanaki középiskolástól.


Barnabás fociedzésre és a nagymamájához jár majd az új bringával. Az első útja azonban nem haza, hanem a kerékpárüzletbe vezetett. A rendőrség teljesítette Barnabásnak azt a kérését, hogy fiú bringára cserélhesse a ciklámen árnyalatú, lány kerékpárt.

 

Makai Zsuzsanna rendőr őrnagy, a Győri Rendőrkapitányság kiemelt baleset-megelőzési főelőadója és Böröcz Péter rendőr alezredes, a Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti osztályának vezetője adta át a nyereményt András Barnabásnak. Fotó: Mészáros Mátyás

Makai Zsuzsanna rendőr őrnagy, a Győri Rendőrkapitányság kiemelt baleset-megelőzési főelőadója és Böröcz Péter rendőr alezredes, a Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti osztályának vezetője adta át a nyereményt András Barnabásnak. Fotók: Mészáros Mátyás

Folytatás ősszel


Több Olvasónk érdeklődött, hogy felnőtteknek szóló vetélkedőt indítunk-e a Győri Rendőrkapitánysággal a közeljövőben. A válasz igen, érdemes lesz velünk tartani ősz elején: akkor is új kerékpár keresi majd gazdáját.

A totó megfejtéseket csütörtöktől közöljük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!