Kék hírek

2019.05.24. 11:29

Két körözés volt érvényben a 14 éves lány ellen, aki kirabolt egy 16 éves lányt

Veréssel fenyegette meg áldozatát.

Munkatársunktól

A bejelentéstől számított egy órán belül elfogták a budapesti nyomozók azt a 14 esztendős lányt, aki a gyanú szerint elvette egy másik lány telefonját és pénzét - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.


A police.hu-n olvasható közlemény szerint május 23-án 15 óra 20 perckor tett bejelentést a fiatal, aki elmondta a rendőröknek, hogy előző este egy erzsébetvárosi bevásárlóközpontban megszólította egy hasonló korú lány. Miután beszédbe elegyedtek, az ismeretlen fiatal elvette a 16 éves lány telefonját, és a zsebeit is átkutatta; valamint pénzt követelt tőle. A támadó azt mondta, ha nem adja át neki az értékeit, akkor megveri.


Egy járókelő sietett a 16 éves lány segítségére, így a telefont visszakapta, azonban az elkövető a pénzével elfutott.


A nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőt, akit a bejelentéstől számított egy órán belül elfogtak a VII. kerületben. Amikor a rendőrök igazoltatták, kiderült, hogy két körözés is érvényben van ellene.


A fiatalkorú elkövetőt a rendőrök előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol rablás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki és – őrizetbe vétele mellett – előterjesztést tesznek letartóztatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!