Kék hírek

2019.05.21. 20:36

Hatalmas lángokkal égett az egykori István-malom Békéscsabán - megdöbbentő videó, fotók

Hét városból érkeztek tűzoltók a lángok megfékezésére.

Munkatársainktól

A lángokat a tűzoltóknak sikerült megfékezniük,a közeli kórházban feloldották az "elzárkózást" is.- tudtuk meg a Katasztrófavédelemtől.


Korábban írtuk:


Leégett az egykori István-malom épülete kedden Békéscsabán - jelentette a helyszínről az MTI tudósítója.


A belvárosban található malomépület 17 óra körül gyulladt ki, és a lángok annak ellenére átterjedtek az épület összes szintjére, hogy a tűzoltók nagy erőkkel, gyorsan a helyszínre érkeztek.


Este fél 7-re összeomlott a tetőszerkezet; az épület mind a hat szintjének födémszerkezete is beszakadt.

Kigyulladt az egykori István-malom Békéscsabán. Fotó: MTI (galéria)

Az MTI információi szerint a tűzesetet néhány perccel 17 óra után észlelte egy járókelő, aki értesítette a katasztrófavédelmet.


A több mint százéves, több éve üresen álló ipari műemlékhez ötös, kiemelt fokozatban riasztották a tűzoltókat, akik Békéscsaba mellett hat településről érkeztek a helyszínre.


A katasztrófavédelmi mobil labor egészségre káros gázkoncentrációt nem mért a tűzeset környékén, és sérültekről sincs információ.

 


Késő estére a lángokat az épület két oldala felől megfékezték, körülhatárolták a tűzoltók, és az utómunkálatokat végzik. Visszahűtik az épületet és megakadályozzák, hogy újra lángra kapjon.


A környéket a rendőrség teljesen lezárta, a közeli városi kórházban "elzárkózást" rendeltek el, vagyis a betegek nem hagyhatták el a kórház épületét - közölte Gombos Erik, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője az MTI-vel.


A szálló pernye hatására egy a malom közelében álló épület tetőszerkezete is meggyulladt, a tűzoltók oltják a lángokat.


A malmot 1853-ban építették, a termelést 2005-ben állították le. Az épület 1915-ben egyszer már leégett.


Korábban írtuk:


Kigyulladt az egykori István-malom épülete kedden délután Békéscsabán, a belvárosban található ipari műemlék teljes terjedelmében ég.


A helyszínre a békéscsabai, a gyulai, a mezőberényi, a mezőkovácsházi, a szarvasi, a szeghalmi és az orosházi hivatásos tűzoltókat riasztották.

Kigyulladt az egykori István-malom Békéscsabán. Fotó: MTI (galéria)

A lángok a tűzoltók erőfeszítései ellenére átterjedtek a több mint száz éve épült, több éve üresen álló épület mind a hat szintjére.


A katasztrófavédelmi mobil labor egészségre káros gázkoncentrációt nem mért.

 


Az MTI információi szerint a tűzesetet néhány perccel 17 óra után észlelte egy járókelő, aki értesítette a katasztrófavédelmet.

 


A környéket a rendőrség lezárta, sérültekről nincs információ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!