Kék hírek

2017.12.09. 11:10

Győri katonák segítettek egy balesetnél

Krivács Zsolt főtörzsőrmester és Veres Éva főtörzsőrmester a győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél szolgál.

kisalfold.hu

Lassan nem múlik el nap anélkül, hogy az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék katonái ne segítenének az ország útjain bajba jutott civileknek. Néhány napja egy kigyulladt, külföldi rendszámú kamion oltását kezdték meg a katonák, legutóbb pedig egy közúti balesetnél nyújtottak segítséget - olvasható a honvédelem.hu oldalon.


A beszámoló szerint december 7-én, a 47. számú főúton, Hódmezővásárhely közelében közlekedő honvédek egy szemközti forgalmi sávban történt baleset szemtanúi voltak. A bajt egy bekötő útról a főútra hajtó kisteherautó vezetője okozta, aki manővere során figyelmen kívül hagyott egy jobb oldalról már szabályosan érkező nyerges vontatót. A kamion sofőrjének – járműve sebességéből és rakománya súlyából adódóan – nem volt lehetősége megállni, így oldalról nekiütközött a szabálytalanul közlekedő gépjárműnek, amely felborult.


A katonák természetesen azonnal megálltak, és a kisteherautó sofőrjének segítségére siettek. Meggyőződtek róla, hogy nem szenvedett súlyos sérülést, lekísérték az útról, értesítették az illetékes hatóságokat, majd a rendőrségi helyszínelés, valamint a műszaki mentés lezárultáig forgalomszabályzó tevékenységet végeztek. Tevékenységükkel sikerült az újabb baleseteket megakadályozniuk, valamint biztosították, hogy a forgalom egy-egy sávban zavartalanul haladhasson.


A közúti segítségnyújtásban Krivács Zsolt főtörzsőrmester és Veres Éva főtörzsőrmester vett részt, akik a győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél szolgálnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!