Kék hírek

2016.02.12. 10:37

Gyilkossággal vádolnak egy fideszes képviselőt

Egy két éve eltűnt személy megölésével gyanúsítják a dunaújvárosi képviselőt. A Fidesz felfüggesztette a párttagságát.

munkatársunktól

A dunaújvárosi önkormányzati egyik fideszes képviselője is gyanúsítottja annak az emberölési ügynek, amelyről csütörtök este adott hírt a rendőrség a honlapján.


A Castellum.do című dunaújvárosi online lap írt először arról csütörtök este, hogy G. R. önkormányzati képviselő a két gyanúsított közül az egyik. (A másik gyanúsítottról csak annyit tudni, hogy Sz. J a monogramja.)


A lap értesülését az Indexnek az önkormányzat egyik névtelenséget kérő képviselője is megerősítette.


A rendőrség csütörtöki közleménye szerint a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság egy dunaföldvári férfi több mint két évvel ezelőtti eltűnése ügyében emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt 2016. január 5-én nyomozást rendelt el. Az üggyel összefüggésben két gyanúsítottat az illetékes bíróság előzetes letartóztatásba helyezett, mindkét gyanúsított dunaújvárosi, az egyiknek Sz. J., a másiknak G. R. a monogramja, mindkettő ellen emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás. 


A Castellum tudni véli, hogy egy "Dunaújvároshoz ezer szállal kötődő", több mint két éve eltűnt vállalkozó, Molnár Antal az áldozat. 


G. R. egyébként a Közbiztonsági Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának elnöke és a helyi Fidelitas vezetője. 2013-ban azzal került be a hírekbe, hogy kis híján karambolozott

Felfüggesztették a párttagságát


Felfüggesztette a Fidesz Gál Roland dunaújvárosi önkormányzati képviselő párttagságát - közölte Kósa Lajos, a kormánypárt frakcióvezetője pénteki lillafüredi sajtótájékoztatóján kérdésre.  


Azt mondta: Gál Roland tagságát felfüggesztették, és ha a bíróság elítéli őt, ezt véglegesítik, tehát "semmi közünk (...) ettől a pillanattól hozzá". Az ilyen esetekben ez a mechanizmus a Fideszben - tette hozzá Kósa Lajos.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!