Tragédia

2021.02.08. 07:03

Gyászszalag az autómentőkön – Továbbra is vizsgálják a szakértők, miért vesztette életét Rajmund az M1-es autópályán

A tavalyi év egyik borzasztó balesete Károlyháza térségében történt júliusban a sztrádán. Bolyai Rajmund huszonnyolc éves volt, amikor autómentőként bajba- jutottaknak segített a leállósávban. A tragédia másodpercek alatt következett be: a fiatalembert halálra gázolta egy terepjáró.

Szeghalmi Balázs

20210204 Levél Az M1 autópályán történt balesetnél munka közben elgázolt autómentőre emlékeznek a kollégái, Képen: Szabó András autómentő, Levél, Fotó: Csapó Balázs CSB Kisalföld

Forrás: Csapó Balázs

Fotó: Csapó Balázs

A Kisalföld balesettel kapcsolatos kérdéseire a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyelete arról tájékoztatott, hogy „az eljárást a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság – a szükségessé vált szakértői vizsgálatok elhúzódása miatt – egyelőre nem fejezte be”. További válaszokat nem kaptunk, de a rendőrség ígérete szerint amint pecsét kerül a dokumentumokra, a részletekre is fény derülhet.

Fő kérdések

Elsődleges kérdés, hogy a német gyártmányú terepjáró sofőrje miért tért át hirtelen a külső, majd a leállósávba? Ezt okozhatta a sztrádán előzésbe kezdő kamion, de tudomásunk szerint a szakértők más verziót is elemeznek. A jármű előbb a leállósávban álló autómentő tehergépkocsi hátuljával érintkezett, majd a lerobbant kocsi mentését végző mosonszolnoki fiatalembernek csapódott.

A Porsche Cayenne utasát, az anyósülésen utazó hölgyet súlyos végtagsérülésekkel szállították a győri Petz-kórházba. Kulcsfontosságú momentum, és ezt szintén a rend­őrségi vizsgálatnak kell tisztáznia, hogy közvetlenül a halálos gázolás előtt milyen sebességgel haladt a terepjáró.

A rendőrség felvétele a tragédia után.

Fekete szalag az autómentőkön

„A tavaly nyári baleset óta nem telt el nap, hogy ne gondoltam volna Rajmundra, pici kora óta ismertem. Barcelonában szerzett autóipari végzettséget, négy nyelven beszélt. Itthon akart élni, dolgozni. A munka első volt számára, szorgalma, kitartása példa lehet mindenkinek. Senki nem érdemel ilyen kegyetlen halált, de Rajmund különösen nem szolgált erre a sorsra” – mondta Szabó András, Rajmund főnöke.

A levéli autómentő cég tulajdonosa hozzátette: addig nem szedik le a gyász fekete szalagjait a kocsijaikról, ameddig a hivatalos eljárás során ki nem derül, miért vesztették el ereje teljében levő munkatársukat.

Az M1-es autópályán munka közben elgázolt autómentőre emlékeztek a kollégái, felvételünkön Szabó András autómentő. Fotó: Csapó Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!