Kék hírek

2019.03.21. 18:39

Előbb italt vásároltatott magának, majd kirabolta és megverte áldozatát a 27 éves pápai férfi

A bűnügyben egy 14 éves fiú is "mellékszereplő".

A Pápai Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat egy 27 éves helybeli férfival szemben, aki 2018 júliusában meglopta, majd lopott pénz megtartása végett bántalmazta a neki előzőleg italt vásárló sértettet. 


A vádiratban foglaltak szerint az elkövető az éjjeli órákban, tizennégy év alatti ismerősével várakozott az egyik pápai dohánybolt előtt, amikor a sértett az üzletnél megjelent, ott szeszes italt vásárolt, majd azt a bolt előtt elfogyasztotta.


A vádlott ekkor megkérte a sértettet, hogy neki és kiskorú társának is vásároljon italt, amit a férfi kezdetben megtagadott, de többszöri kérést követően végül vett nekik 1-1 üveg, 1 dl kiszerelésű röviditalt. 


Az italok elfogyasztása után, hajnali fél kettő körül a sértett hazafelé indult. A vádlott és a társaságában lévő kiskorú fiú mintegy 20 másodperc elteltével követte, majd amikor utolérték, a vádlott váratlanul a sértett jobb első zsebébe nyúlt, s abból 3000 forintot kivett.


A sértett felszólította az elkövetőt, hogy adja vissza a pénzét, de a vádlott, hogy a pénzt megtarthassa, tenyérrel, nagy erővel arcon ütötte a férfit. A sértett az ütést követően menekülni akart, de a vádlott hátba rúgta. A férfi a rúgástól elesett, majd miután felállt, közölte, hogy értesíti a rendőrséget, és ismét követelni kezdte a pénzét. A vádlott azonban erre csak annyit válaszolt, "Azt akarod, hogy a telefont is elvegyem tőled?", majd a kiskorú fiúval, aki közben többször kérte a vádlottól a pénz visszaadását, elfutottak a helyszínről.


Az ügyészég a letartóztatásban lévő elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!