Kék hírek

2014.07.27. 12:42

Balra ment be a körforgalomba a grúz busz Makónál

3 napig vezettek pihenés nélkül a sofőrök. Egynapos kényszerpihenőt, 1,3 milliós bírságot kaptak.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság M43-as autópálya járőre észlelte, hogy szombaton hajnalban egy grúz autóbusz balra kanyarodott be egy körforgalomba Makónál.

A rendőrök megállították a járművet, majd ellenőrizték a Franciaországba tartó járat tachográf korongjait.

Megállapították, hogy a két sofőr július 23-a óta folyamatosan vezet, a jogszabályok által előírt vezetési és pihenőidőt nem tartották meg. Az autóbuszon 23 gyermek és 17 felnőtt utazott.

A rendőrök 24 órás pihenőt rendeltek el a sofőröknek. Addig az utasok elhelyezéséről a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gondoskodott.

Kényszerpihenőn a busz. Fotó: katasztrófavédelem

Kényszerpihenőn a busz.
Fotó: katasztrófavédelem

A 40 utast és a két sofőrt – Kiszombor polgármesterének intézkedésére – a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ által működtetett kiszombori iskolaépület tornacsarnokában helyezték el.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya 1 millió 300 ezer forint közigazgatási bírságot szabott ki a sofőrökre.

– A kényszerpihenő ideje alatt az utasok ellátásáról a katasztrófavédelem gondoskodott. A Maros Mentőcsoport a nap folyamán két alkalommal vitt élelmet a grúz tánccsoport tagjainak. A reggeli órákban a Vöröskereszt által biztosított hideg élelmet szállították a helyszínre, este pedig egy szegedi vállalkozónak köszönhetően meleg élelmet osztott szét a mentőcsoport – tudtuk meg Molnár Krisztinától a megyei katasztrófavédelem szóvivőjétől.

A grúz sofőrök másnap reggel folytathatták útjukat, Szlovénia felé hagyták el Magyarországot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!