Kék hírek

2019.02.18. 10:08

A migráció miatt egyre veszélyesebb lehet az oltásellenesség

A migrációval újra megjelenhetnek Európában olyan betegségek, amelyek a védőoltásoknak köszönhetően már teljesen eltűntek.

MTI

A migráció miatt egyre veszélyesebb lehet az oltásellenesség az Egészségügyi Világszervezet (WHO) friss tanulmánya szerint - mondta [namelink name="Szlávik János"] infektológus főorvos az M1 aktuális csatornán hétfőn.


A migrációval újra megjelenhetnek Európában olyan betegségek, amelyek a védőoltásoknak köszönhetően már teljesen eltűntek, ezt a veszélyt pedig csak fokozza a kontinensen terjedő oltásellenesség - fűzte hozzá.


Az orvosok nagyon nehezen ismerik fel a nálunk már elfeledett betegségeket - mutatott rá.


Elmondta: a fejlődő országokban még mindig olyan betegségekkel küzdenek, amelyek Európában már nincsenek jelen vagy csak ritkán fordulnak elő, ilyen például tuberkulózis. Nyugat-Európában és Magyarországon is csökken a tbc-s esetek száma, de egyes migrációs kibocsátó országokban még mindig elterjedt ez a betegség - tette hozzá.


Az oltásellenséget elsősorban az interneten olvasható tévhitek okozzák, ezeket helyretéve kellene meggyőzni a szülőket a védőoltások fontosságáról - magyarázta Szlávik János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!