Életmentés

2023.02.02. 10:29

Kitüntették az életmentő vízi rendészeket Komáromban

A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Komáromi Vízirendészeti Rendőrőrs életmentőit Budapest rendőrfőkapitánya, dr. Terdik Tamás rendőr vezérőrnagy dicséretben és jutalomban részesítette – olvasható a BRFK közösségi oldalán. Farkas Szilárd, Hajnal Gábor és Sebestyén Norbert január 3-án mentette meg egy fiatal életét.

Szinak Evelyn

Az utolsó pillanatban mentették meg egy fuldokló életét a dunai vízi rendészek. Farkas Szilárd rendőr főhadnagy, Hajnal Gábor rendőr törzszászlós és Sebestyén Norbert rendőr törzsőrmester január 3-án kaptak riasztást, hogy Komáromnál egy ember sodródik a Dunában. A vízi rendészek azonnal hajóba ugrottak és a Monostori híd közelében három perc alatt rátaláltak a fiatal férfira, aki addigra már úgy ki volt merülve, hogy többször alámerült a vízben. 

– Amikor megláttuk a férfit, már alig tudott a felszínen maradni, hörgött, kapkodta a levegőt. Melléálltam a hajóval, Gábor pedig épphogy el tudta kapni a kapucniját, mielőtt újra lesüllyedt volna – emlékezik vissza Farkas Szilárd. 

Hajnal Gábor és Sebestyén Norbert a hajó végéhez húzták a férfit, majd hárman emelték ki az addigra eszméletlen fiatalt a vízből. 

– Mikor felhúztuk a hajóra, már nem voltak életjelei. Rögtön megkezdtük az újraélesztést, ami szerencsére viszonylag gyorsan sikerült, majd rögtön levettük a ruháit és izolációs fóliába csavartuk, Norbert pedig a kabátját is ráterítette, hogy minél melegebben tartsa. 

A 23 éves fiatal nem sokkal később az eszméletét is visszanyerte, a vízi rendészek pedig a parton átadták őt a mentőknek, akik kórházba szállították. 

A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Komáromi Vízirendészeti Rendőrőrs életmentőit Budapest rendőrfőkapitánya, dr. Terdik Tamás rend- őr vezérőrnagy dicséretben és jutalomban részesítette. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!