családi tragédia

2021.09.14. 06:41

Halálos baleset Cseszneknél – A győrasszonyfai férfi látta felesége karambolját

A 45 éves győrasszonyfai asszonyt mindenki szerette a településen, két nagy gyermek maradt utána.

Gyurina Zsolt

Fotó: veol.hu/olvasó

Lesodródott előzés közben az útról és meghalt egy 45 éves győrasszonyfai nő a 82-es út bakonyi szakaszán vasárnap. Az ütközés olyan erejű volt, hogy az áldozat súlyos sérüléseibe a helyszínen belehalt: a motor a fának csapódás után kettészakadt. Krisztina a férjével motorozott, aki elöl haladt és a ­visszapillantó tükrében végignézte felesége balesetét. Az asszonyt mindenki szerette a településen, két nagy gyermek maradt utána.

https://www.kisalfold.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/teljes-utzar-a-82-esen-cseszneknel-meghalt-egy-motoros-11361128/

Ahogy az a nyári melegben szokásos, vasárnap délután egybefüggő kocsisor haladt Veszprém felől Győr irányába át a Bakonyon. Fák és széles árkok övezte kanyargós utat szakít meg egy-egy rövid egyenes szakasz, ahol gyorsíthatnak a járművek, a merészebbek megpróbálkozhatnak az előzéssel. Az emelkedős, erdős rész előtt történt vasárnap délután az a tragédia, amelyben életét vesztette egy 45 éves győrasszonyfai családanya.

Krisztina motorja egy jobbra ívelő kanyar után letért az útról és egyenesen fának csapódott. Az asszony rendszeresen motorozott férjével, Andrással. A falusiakat megrázta az eset. Elsőként a buszmegállóban várakozókat szólítottuk meg.

Fotó: A rendőrség felvétele

– Nagymotorjuk volt. Leginkább a hétvégén pattantak nyeregbe, hiszen hét közben Győrben dolgoztak. Amikor összeházasodtak, akkor hozta ura a faluba az asszonyt. Itt építkeztek, szépen éltek, már két nagy gyermekük van és egy unokájuk – mesélte Gombás Sándor. Egy másik falubeli, Dénes Jánosné annyit tett hozzá: mindenki szerette az asszonyt, mindenkinek előre köszönt. Dénesné unokája vasárnap éppen arra autózott, látta a tragédiát, az összetört motort. Valiczkó Mihály polgármester arról beszélt lapunknak, hogy az egész települést megrázta az eset, hiszen a férfi tősgyökeres győrasszonyfai volt, felmenői is a településen éltek, így mindenki jól ismerte őket.

A férj, Kósa András megtörten fogadott minket győrasszonyfai családi házának kapujában. – Mentünk a kocsisorral Veszprém felől, amikor a feleségem előzésbe kezdett. Nem haladtunk gyorsan, csak annyival, mint a többiek, talán nyolcvannal. Ekkor Gézaháza felől jött egy autó, a feleségem lehúzódott az út szélére, hogy elférjen, közben lesodródott az útpadkára és belement az árokba – szólt könnyeit törölgetve. Miután több híradásban is megjelent, hogy visszapillantó tükrébe nézve látta a balesetet, megkérdeztük tőle, tényleg így történt-e. Erre csendes bólintás volt a felelet.

A Hegylakók motoros online lap nemrégiben tette közzé hazánk legveszélyesebb útjai­nak listáját. Ez alapján a legtöbb személyi sérüléses baleset éppen a 82-es út 25-ös és 26-os kilométere között történik, nem messze a vasárnapi tragédia helyszínétől. A kanyargós bakonyi utakon ugyanis még a legrutinosabbakkal is könnyen megesik a baj, márpedig a motorost egy ütközésnél nem védi légzsák, nem védi biztonsági öv. Elmentünk a helyszínre is, ott egy kettétört fa emlékeztet már csak a balesetre, és a közelben egy tábla: vezessünk óvatosan, mert hazavárnak minket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!