Kék hírek

2019.03.26. 10:48

Kegyetlenül végzett élettársával egy szökésben lévő fogoly - Cipőfűzővel fojtotta meg

A nő bűne az volt, hogy azt kérte a férfitől, hogy ne szökjön külföldre, menjen vissza a börtönbe.

Emberölés és fogolyszökés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy nagyecsedi férfi ellen, aki tavaly júniusban börtönbüntetését töltötte, de eltávozása alatt megfojtotta 19 éves élettársát - közölte a főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.


Martossy György megbízott főügyész közleményében azt írta, a vádirat lényege szerint a férfi csalásért és lopásért 2018. február 1-jétől töltötte több mint hároméves börtönbüntetését. Az állampusztai büntetés-végrehajtási intézetből június 14-én kapott kétnapos eltávozást azért, hogy beteg édesapját meglátogathassa. A férfi azonban úgy döntött, hogy nem folytatja a börtönbüntetését, hanem inkább külföldre szökik. Ezt megbeszélte élettársával is.


Június 16-án délelőtt a vádlott és a nő a Nagyecsed melletti erdőbe ment, ahol vitatkozni kezdtek, mert a nő meggondolta magát. Már nem akart külföldre szökni, és azt kérte a férfitől, hogy menjen vissza a börtönbe. A vádlott dühös lett, és egy - övként használt - cipőfűzővel megfojtotta élettársát.


Tette után a férfi a szomszéd faluban rejtőzött el, de a rendőrök másnap délelőtt egy lakatlan házban megtaláltak. A többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben az ügyészség emberölés bűntette és fogolyszökés vétsége miatt emelt vádat.


Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság fegyházbüntetésre ítélje és zárja ki a feltételes szabadság kedvezményéből - közölte Martossy György. Megjegyezte, az ügyészség húsz év fegyházbüntetés kiszabását tartja indokoltnak, amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, és azt a bíróság elfogadja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!