Kék hírek

2018.10.12. 09:47

Körhintabalesetek: ki értük a felelős?

Csupán egy hajszál híján nem tör­tént tragédia a múlt hétvégén a baji búcsún, ahol működés közben egyszer csak leszakadt a körhinta. Nem ez volt az első ilyen eset.

Jó bulinak indult, de kórház lett a vége. Sajnos egyre több hír kezdődik így, amikor egy-egy hintabalesetről tudósítanak az újságok. Felmerül a kérdés: mi az oka az elszaporodó hintabaleseteknek, és ki felel a következményekért? Újra beüzemelték a Sziget halálgépét. - írja a BorsOnline.


2008-ban például egy töki falunapon tört el menet közben egy körhinta két tartóeleme, a rajta lévő kabinok pillanatok alatt szétrepültek. A balesetben több gyerek is megsérült. A mentők 17 embert vittek kórházba. Négyen súlyosan megsérültek, közülük egy ember életveszélyesen. Akkor kiderült az is, hogy ugyanez a körhinta az 1999-es Sziget Fesztiválon halálos balesetet is okozott. A baji esetnél egy szemtanú elmondta: ott sem ez volt az első ilyen eset. – Egyszer már leszakadt itt egy gép.


További részletekért kattintson IDE.

 

Borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!