Kék hírek

2018.05.23. 11:08

Árokba borult egy Szeged-Győr közötti távolsági busz - megszólalt egy győri utas

Mihályiné Sárközi Mária is a 25 sérült között volt, ős Siófokra vitte a mentő.

mti

Másfél méter mély árokba borult egy menetrend szerinti távolsági autóbusz Börgöndpusztánál tegnap délelőtt. Az Országos Mentőszolgálat szerint 25-en sérültek meg, őket Székesfehérvár, Dunaújváros, Veszprém és Siófok kórházaiba szállították, a helyszínre érkezett egy mentőhelikopter is.


Sipos Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, a busz áttért a szemközti sávba és ott csapódott az árokba.


A 66 éves győri Mihályiné Sárközi Mária a Szeged–Győr között közlekedő buszra Dunaújvárosban szállt fel, testvérétől igyekezett haza. „Egy kiáltást hallottam, s mintha kikerült volna valamit a busz" – emlékezett vissza a baleset előtti pillanatra a győri asszony, aki a bal oldalon a folyosó melletti széken ült a jármű hátuljában.

 

„Ráestem a mellettem ülőre, míg rám a túloldalról zuhant egy utas" – folytatta Mária, aki a többiekkel együtt az ablakon át hagyta el a felborult buszt. A mentő a siófoki kórházba szállította, s mint kiderült, láb- és mellkasi zúzódást szenvedett.


A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Szabó-Bisztricz Anett szerint a járművön 39-en utaztak, akik mindannyian önerőből hagyták el a buszt.


„A sofőrnek véres volt az arca, s az összes utason megdöbbentség látszott. Senki nem beszélt senkivel – folytatta Mária, hogy mit is látott, miután kimásztak a járműből. – Semmi nem jött szembe a baleset előtt, nem tudjuk, miért, miként következhetett ez be" – tájékoztatott az asszony.

Kedden írtuk


Árokba borult egy menetrend szerint közlekedő távolsági autóbusz a 62-es úton, Székesfehérvár közelében, Börgöndpusztánál - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedden az MTI-vel. Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint 25-en sérültek meg.  

 

Szabó-Bisztricz Anett katasztrófavédelmi szóvivő elmondta, hogy a Szeged-Győr közötti járat egy másfél méter mély vízelvezető árokba borult. A járművön az eddigi adatok szerint 39-en utaztak, az utasok önerőből hagyták el a buszt.  

 

Fotó: feol.hu

Fotó: feol.hu


Jelezte, hogy a helyszínre érkezett egy mentőhelikopter is. A mentésben résztvevő székesfehérvári tűzoltók vizet, plédeket osztanak az utasoknak.  


Sipos Mónika a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője később azt mondta, hogy a busz áttért a szemközti sávba és az ottani árokba csapódott. Körülbelül húszan sérültek meg az utasok közül.  

Közölte, hogy a mentőhelikopter és a mentőautók többsége már távozott a helyszínről, a sérülteket kórházba vitték.  

 

Fotó: feol.hu

Fotó: feol.hu


A helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére az utat lezárták, a forgalmat Dinnyés felé terelik.  

Az Országos Mentőszolgálat a közösségi oldalán azt írta, hogy az első információik szerint az utasok közül 25-en sérültek meg, néhányuknál felmerült a csonttörés, belső sérülés lehetősége, de közvetlen életveszélyben senki sincs.  


A helyszínre kilenc mentőautó és mentőhelikopter is érkezett, a sérülteket Székesfehérvár, Dunaújváros, Veszprém, és Siófok kórházaiba szállították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!