Kék hírek

2018.05.14. 18:07

34 megyei helyszínen vadásznak gyorshajtókra a rendőrök - kedd hajnalig tart az akció

Az egyik helyszínen, a győri Nádorvárosi köztemetőnél hétfőn délelőtti ottjártunkkor negyed óra alatt két autóst állítottak meg.

kisalfold.hu

Speedmarathon elnevezéssel tart 24 órás sebesség-ellenőrzést a rendőrség. Az akció – amelyet az EurópaiKözlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva hajtanak végre – hétfőn reggel hat órától kedd reggel hat óráig tart.


Az egyik helyszínen, a győri Nádorvárosi köztemetőnél hétfőn délelőtti ottjártunkkor negyed óra alatt két autóst állítottak meg. Egyikük 50 helyett 62, másikuk 70 kilométer/órás sebességgel hajtott a 83-as főúton. Mindkettőjüknek pénztárcájuk bánta a túlzott sietséget, de emellett irataikat is ellenőrizték, sőt szondát is fújattak velük.


Halász Sándor, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság autópálya-alosztályának vezetője a Kisalföldnek elmondta: az állampolgárok által javasolt 104 helyszín közül választották ki a megyében azt a 34-et, ahol sebességmérést rendeltek el. A cél az volt, hogy óvatosabb, lassabb vezetésre késztessék a sofőröket, már csak azért is, mert a gyorshajtás még mindig az egyik vezető baleseti ok.


Az akció keretében nemcsak a nagyobb városokban – Győrben, Sopronban, Mosonmagyaróváron, Csornán –, hanem kisebb településeken is – például Mecséren, Darnózselin, Rajkán, Écsen, Koroncón, Győrladaméron, Győrzámolyon, Nyúlon – traffipaxoznak.


Hasonló a helyzet Komárom-Eszergom megyében, ahol Tatabánya, Tata, Esztergom, Komárom és Kisbér mellett többek között Ászáron, Kocson és Almásfüzitőn ellenőriznek.


Az akció eredményeiről a rendőrség a hétre ígért tájékoztatást.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!