Kék hírek

2017.12.21. 08:28

Akcióban a megyei rendőrök - kiderült, az autósok hány százaléka használ téli gumit Győrben, Sopronban

A megyei rendőrség továbbra is kiemelt figyelmet fordít a közlekedők téli időjárási viszonyokra történő felkészülésére.

kisalfold.hu

Öt megyei város


A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottsága folytatta a "Közeleg a Tél" kampányt a megye közútjain. A rendőrkapitányságok közlekedési szakembereivel közösen, több helyszínen végeztek prevenciós ellenőrzéseket 2017. december 15. és december 19. között.


A balesetek megelőzését szolgáló közlekedési akció keretében ismét minden megyei nagyváros illetékességi területén felmérték, hogy a járművezetők milyen arányban cserélték már le a nyári gumiabroncsokat télire.


A felmérés a megye öt nagyvárosában az alábbi eredményt mutatta decemberben a közlekedők téli gumi használata tekintetében:

Friss statisztika


Győrben                                   90%


Sopronban                               90%


Mosonmagyaróváron               81%


Csornán                                   72%


Kapuváron                               69% cserélte le a nyári gumiját télire.

Számok nem hazudnak


Az összesítés szerint tehát a decemberben ellenőrzött járművek 80,4%-a rendelkezett téli gumiabronccsal, míg novemberben ez a szám 67,8% volt.


A rendőrök az adatgyűjtés mellett felhívták a járművezetők figyelmét a téli időjárási viszonyokra történő felkészülés fontosságára, az autók megfelelő felszerelésekkel történő ellátására, illetve a közlekedésük során az évszakra jellemző időjárási viszonyok miatt előforduló veszélyekre is.


A prevenciós kampányt és ellenőrzést a megyei rendőr-főkapitányság Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottsága január hónapban megismétli.

 

Fotók: Police.hu


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!