Kék hírek

2017.11.29. 09:19

Országszerte lopott iratokat és pénzt betegektől és fiataloktól egy besurranó tolvaj

A 35 éves, többszörös visszaesőnek számító férfi, egészségügyi és oktatási intézményekben fosztogatott.

Budapesti, szombathelyi és zalaegerszegi egészségügyi, illetve oktatási intézményekben lopott betegektől és fiataloktól főként iratokat és pénzt egy férfi, aki ellen Zalaegerszegen emeltek vádat.


Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-t szerdán arról tájékoztatta, hogy a 35 éves férfi tavaly december és idén július között csaknem tucatnyi esetben, fővárosi és vidéki egészségügyi, valamint oktatási intézményekben lopott pénzt, értékeket és iratokat.


Tavaly decemberben egy szombathelyi fogorvosi rendelőben a recepciós pultból emelt el 90 ezer forintot. Pár hét múlva egy szombathelyi főiskolai kollégiumban besétált egy nyitva hagyott szobába, ahonnan pár ezer forintot sikerült lopnia.


A férfi a szombathelyi Markusovszky kórházban, illetve a zalaegerszegi Zala Megyei Szent Rafael Kórházban is több esetben fosztogatta a betegeket. Az ágyak melletti szekrényekből a páciensek iratait, pénztárcáját vitte el, összesen pár tízezer forintos zsákmányt szerezve. A zalaegerszegi Zrínyi gimnázium ruhatárából egy tízezer forintot érő kabátot emelt el.


Májusban Budapesten, a Jáhn Ferenc utcai Rehabilitációs Intézetben, júliusban pedig a Szent László Kórház kórtermeiben próbálkozott hasonló módon lopni, de mindkét helyen tetten érte a szomszédos kórterem betege vagy az ágyról alvásból felriadt sértett.


A többszörös visszaesőnek számító férfi ellen csaknem tucatnyi lopás vagy annak kísérlete miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!