Kék hírek

2017.07.15. 19:07

Defektes kamionnak rohant fékezés nélkül egy Jaguár Pósfánál - Fotók

A Jaguar sofőrje nem vette észre a belső sávban álló, egy perccel korábban balesetet szenvedett kamiont és fékezés nélkül rohant bele a hátuljába.

A vezető és kutyája néhány töréssel megúszta. Több órán át lezárták az M86-os Szombathely felé vezető sávját Szeleste és Hegyfalu között - írja a 112press.hu.

 A pelenkákat szállító horvát rendszámú kamion defektet kapott Pósfa közelében, az M86-os autóúton. A sofőr által elmondottakat a nyomok is egyértelműen alátámasztják.


A kamion irányíthatatlanul tért át a belső sávba, majd az új szabványnak megfelelő három soros szalagkorlátnak ütközött, ami tette a dolgát és megállította a járművet - írják.

Szinte kiszakadt a kezemből a kormány, semmit nem tudtam csinálni, csak tapostam a féket. Nekiütköztem a korlátnak. Bekapcsoltam az elakadásjelzőt és éppen készültem arra, hogy kimásszak a kamionból a másik ajtón, amikor a Jaguar belehajtott a pótkocsi jobb hátuljába

- mondta el a lap kérdésére oroszul a kamion vezetője. 


A pótkocsi sarka  szinte leborotválta a Jaguar oldalát, ráadásul a motortérből füst tört elő. A Magyar Közút egyik járműve perceken belül a helyszínen volt, a közutas férfi egy porral oltóval megfékezte a lángokat.A Jaguar vezetője addigra már kimászott a roncsból, majd megkereste az autóban a kiskutyáját és az ebet magához szorítva várta a mentőket. A lap információi szerint a férfi keze és lába is eltörött, valamint orrcsonttörést is szenvedett.


A nyomokat látva óriási szerencséje volt. Hiába "kemény" autó a Jaguar, ha 30-40 centiméterrel beljebb ütközik a kamionnal, akkor a férfi túlélési esélyei a nullához közelítettek volna.

 

Defektes kamionnak rohant fékezés nélkül egy Jaguár Pósafánál


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!