Kék hírek

2017.06.27. 11:38

Egykori jóbarátját gyilkolta meg brutálisan a budapesti férfi

A Fővárosi Főügyészség a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel, valamint kifosztás bűntettével, míg női társát emberöléssel kapcsolatos bűnpártolás bűntettével vádolja.

A bűncselekmény elkövetésével vádolt férfi a vád szerint tavaly februárban a nyílt utcán késelte halálra a vele korábban baráti viszonyban álló sértettet, majd ezután volt élettársa segített neki, hogy eltüntesse a nyomokat és elmeneküljön a hatóság elől - áll a Fővárosi Fűügyészség közleményében.


A 25 éves férfi, aki az ügy elsőrendű vádlottja, korábban barátja volt a férfinak akit halálra szurkált, mivel az egy régóta esedékes tartozást szeretett volna behajtani, aminek visszafizetésére 2016 januárjában kapott utoljára ígéretet.


A vádirat szerint 2016. február 9-én az esti órákban a sértett telefonon felhívta a vádlottat és találkozót beszéltek meg. A sértett a saját gépkocsijával ment a vádlottért, aki beült mellé, majd az autóval elindultak, később pedig egy XVIII. kerületi utcában leparkoltak.

 

Ezután az autóban - konkrétan azonban meg nem határozható okból, illetve előzményeket követően - a vádlott rátámadt a sértettre, többször megütötte, majd egy késsel több alkalommal megszúrta a férfit.

Egy idő után a megtámadott férfinak sikerült kiszállnia a járműből, és menekülni kezdett, miközben segítségért kiáltott. A vádlott utána futott, majd amikor utolérte a férfit, dulakodni kezdett vele, és ennek során a még mindig nála lévő késsel nagy erővel megszúrta őt.

A sértett összeesett és eszméletét vesztette. A vádlott először megpróbálta őt betenni a járműbe, majd miután ez nem sikerült, levette az ájult és halálra szurkált férfi nyakából annak arany nyakláncát, beült annak gépkocsijába, és azzal elmenekült a helyszínről.

 

A vádlott ezután a saját lakásához hajtott, ahol ekkor éppen ott tartózkodott korábbi élettársa, az ügy másodrendű vádlottja, egy 22 éves nő.

A vád szerint megbeszélték, hogy a nő segít a férfinak eltüntetni a bűncselekmény nyomait; ennek megfelelően kitisztították az autót, majd azt a XXI. kerületben hagyták, majd ezután megszabadultak a férfi véres ruhájától, illetve késétől is.

A rendőrök nagy erőkkel keresték az elkövetőt, és még aznap, az éjszakai órákban a nő lakásán is megjelentek, ő azonban azt hazudta, hogy nem tudja, hol lehet a volt élettársa, mivel már egy hónapja szakítottak.

 

A vádlottak ezután az éjszakát a nő nagyanyjának budapesti lakásán töltötték.

Másnap szembesültek azzal, hogy mindkettőjükre körözést adtak ki.


A nő már ekkor önként megjelent a rendőrségen, a késelő férfit pedig az esti órákban fogták el.

 


 

A Fővárosi Főügyészség a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel, valamint kifosztás bűntettével, míg női társát emberöléssel kapcsolatos bűnpártolás bűntettével vádolja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!