Kék hírek

2017.05.18. 13:42

Előzetesbe került a 4 bűnöző, akik időseket fosztottak ki országszerte

Tucatnyi idős emberhez mentek be és fosztottak ki a tolvajok. A rendőrség még várja azok jelentkezését, akiket hasonló módszerrel loptak meg.

Előzetes letartóztatásba került Zalaegerszegen három nő és egy férfi, akik az elmúlt egy évben országszerte időseket fosztottak ki úgy, hogy áldozataik otthonába bejutva elterelték a figyelmüket - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrség honlapján.


A Balatonszabadiban élő 23 éves nőt, a 36 éves tatabányai nőt és a 29 éves hernádi asszonyt, valamint a 32 éves nyáregyházai férfit Szegeden fogták el a rendőrök.


A négy ember az elmúlt egy évben országszerte, több városban, tucatnyi idős ember házába ment be, kihasználva a segítőkészségüket. A lakók figyelmét a nők legtöbbször azzal terelték el, hogy üzenetet szeretnének hagyni a szomszédnak, akit nem találtak otthon, vagy vizet kértek, miközben társuk elvitte a házból az ott lakók pénzét és ékszereit.

A zalai nyomozók azonosították a bűncselekmény gyanúsítottjait, akiket a múlt héten Szegeden fogtak el, onnan pedig Zalaegerszegre szállították őket. A Zalaegerszegi Járásbíróság a napokban előzetes letartóztatásba is helyezte a három nőt és férfi társukat, akik ellen kifosztás gyanúja miatt folyik eljárás, de a zalaegerszegi rendőrkapitányságon még várják olyanok jelentkezését, akiket hasonló módszerrel károsítottak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!