Kék hírek

2017.03.16. 08:45

Videón a vadászfegyveres benzinkútrabló, aki öngyilkos lett - Újabb részletek

A 18 éves fiú ellopta apja fegyvereit és autóját, kirabolt négy benzinkutat, balesetet szenvedett, majd főbe lőtte magát Székesfehérváron.

Munkatársunktól

Egy 18 éves bonyhádi férfi volt az elkövetője a Pest és Fejér megyei csütörtöki benzinkútrablásoknak, aki tette előtt búcsúlevelet is hátrahagyott - tájékoztatott a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője csütörtök délután Székesfehérváron.

Varga Péter a részletekről közölte: a tettes hajnalban, 3 óra után nem sokkal egy budaörsi benzinkútnál fegyverrel megfenyegette az alkalmazottakat, és a bevétel átadását követelte tőlük. Ezután továbbhajtott és az M7-es autópálya tárnoki lehajtójánál levő töltőállomáson is a készpénz átadására szólította fel a dolgozókat, majd Fejér megyében, a Váli-völgynél lévő és a velencei lehajtónál rabolta ki a benzinkutakat.

A főkapitány tájékoztatása szerint a tettes minden helyszínen lövéseket adott le követelésének nyomatékosítására, de a lövések miatt senki sem sérült meg.
 


A férfi ezután az M7-es autópályán Siófokig menekült, majd a 7-es főúton indult visszafelé, egészen Székesfehérvárig.

A

rablót Pest, Fejér és Somogy megye rendőrei a szükséges erők

átcsoportosításával, tevékenységük összehangolásával követték -

fogalmazott Varga Péter. Hozzátette: a férfi Székesfehérváron, a 8-as és

a 63-as főút kereszteződésében levő körforgalomnál balesetet

szenvedett, és 4 óra 20 perc körül egy vadászfegyverrel öngyilkosságot

követett el.

Varga Péter közölte azt is: az elkövető kilétére a

Tolna megyei rendőrök segítségével derült fény. A 18 éves bonyhádi férfi

előző este hozzátartozóinak öngyilkossági szándékú búcsúlevelet hagyott

hátra, majd magához vette édesapja engedéllyel tartott fegyvereit,

lőszereit, és édesapja gépkocsijával távozott otthonából.


Korábban írtuk:


Egy budaörsi, egy tárnoki, egy kajászói és egy velencei benzinkutat rabolt, illetve próbált kirabolni az a fegyveres, aki menekülés közben balesetet szenvedett, majd öngyilkos lett az M7-es autópályán csütörtök hajnalban - írta meg a Bors.


Szollár Domokos, a MOL-csoport kommunikációs vezetője a 24.hu-nak elmondta, benzinkútjaikon csak alkalmazottak tartózkodtak a rablás idején. A férfi két helyszínen – Budaörsön és Tárnokon – szerzett pénzt, a jelenlegi információk szerint összesen 100 ezer forint körüli összeget. A MOL kasszabiztonsági rendszere nem engedi, hogy 150 ezer forintnál nagyobb összeget tartsanak benne, más esetben jelez, ezért sem tudott több pénzt zsákmányolni a rabló - értesült a lap.


A velencei kútról a rabló üres kézzel távozott. A férfi ugyanis, miután berontott, rögtön a levegőbe lőtt, a két alkalmazott viszont – egy férfi és egy nő – lebukott a pult alá, majd a hátsó helyiségbe menekültek. A támadó ott maradt egyedül, így végül elvett két energiaitalt és elment.


Úgy tudjuk, hogy a férfi egyetlen fejlövéssel végzett magával, arca teljesen összeroncsolódott. Információink szerint vadászpuskát használt, legalábbis az egyik helyszínen erről számoltak be a szemtanúk.


Korábban írtuk:


A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2017. március 16-án hajnalban az M7-es autópálya Pest megyei és Fejér megyei szakaszán egy férfi több üzemanyagtöltő állomásra bement - 


A kutakon minden esetben fegyverrel követelte a bevételt az eladótól. Több esetben lőtt is, de szerencsére senki nem sérült meg. 

Miután a pénzt megkapta, elmenekült a helyszínről.


A férfi menekülése során Székesfehérvár közelében, a 63-as számú főút és a 8-as számú főút kereszteződésében található körforgalomban balesetet szenvedett, majd öngyilkosságot követett el.

A rendőrök a helyszíni szemle idejére az érintett útszakaszt lezárták.


A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a gépkocsivezetőket, hogy lehetőség szerint kerüljék el a csomópontot!

 

Öngyilkos lett a férfi, miután kirabolt 4 benzinkutat az autópályán Székesfehérvárnál


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!