Kék hírek

2017.03.21. 10:29

Vádemelés: életveszélyes sérülést okozott a rabló

A támadó többszörös visszaesőnek számít, jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztését tölti.

A vád szerint a 33 éves férfi tavaly májusban a Keleti pályaudvar közelében, a vonatra várva éjszakázó turistáktól rabolt, közben az egyiküknek életveszélyes sérülést okozva. 


A két Fülöp-szigeteki férfi 2016. május 9-én érkezett Budapestre, ahonnan Prágába terveztek továbbutazni. A vonat már másnap hajnalban indult a Keleti pályaudvarról, ezért úgy döntöttek, hogy nem vesznek ki szállást, hanem inkább a pályaudvar közelében töltik el az éjszakát, és várják meg a vonat indulását. A sértettek elhatározásuk szerint egy VII. kerületi pékség fedett teraszán helyezkedtek el. Egyikük vállalta, hogy ébren marad és vigyáz a csomagokra, a másik pedig elaludt. 


A vádlott a kora hajnali órákban az utcán sétálva meglátta a teraszon pihenő két férfit, odament hozzájuk és megpróbált az ébren lévő sértettel szóba elegyedni, aki azonban ettől elzárkózott. A vádlott kihasználta az álmossággal küzdő férfi figyelmének lankadását, felkapta a sértett mellett lévő - a benne lévő értékekkel együtt összesen mintegy 500.000 forintot érő - egyik utazótáskát, és azzal elfutott.

A táska visszaszerzése érdekében a sértett a férfi után futott és amikor utolérte, dulakodás alakult ki közöttük. Ennek során a vádlott megragadta a sértettet és erővel ellökte, aminek következtében a férfi a földre esett és a fejét a betonba ütötte. A támadó ezután elmenekült a helyszínről.


A sérült férfit -  aki életveszélyes fejsérüléseket szenvedett - társa vitte kórházba. 


A Fővárosi Főügyészség a jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztését töltő vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, valamint rablás bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását, valamint annak megállapítását indítványozza, hogy a többszörös visszaesőnek minősülő férfi feltételes szabadságra nem bocsátható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában