Kék hírek

2017.03.11. 09:32

Nézze meg, hogyan kapták el a drogbanda két vezetőjét Budapesten - Videók és fotók

Egy gyorsétteremben kapták el a kábítószer-kereskedő banda egyik fejét Budapesten.

A kábítószer-kereskedő banda mindössze 82 nap alatt 390 millió forint értékű drogot terített országszerte. A bevételből a szervezet vezetői luxus körülmények között éltek.


A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy bűnszervezet több tagja ellen.


A KR NNI munkatársai 2016. szeptember 22-én egy Budapesten számoltak fel egy droglabort. A rajtaütéskor két férfi éppen kokainozott a garázsban, ahol a drogokat készítették. Ők már előzetesben vannak.


A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy M. Imre 36 éves szadai és I. Sándor 38 éves ózdi lakosok irányították a bűnszervezetet.

 


A rendőrök kiderítették, hogy 2016. július 3. és szeptember 22. között országszerte 29.163 darab extasy tablettát (30 millió forint értékben), 149,5 kilogramm speedet (300 millió forint értékben) és 3.676 gramm kokaint (60 millió forint értékben) értékesítettek. A bűnözők által terjesztett kábítószer feketepiaci értéke összesen 390 millió forint.


A Készenléti Rendőrség munkatársai 2017. március 9-én egy XIII. kerületi gyorsétterem parkolójában elfogták I. Sándort, ezzel párhuzamosan a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége szadai otthonában elfogta M. Imrét. Az akcióval összehangolva a KR NNI nyomozói Budapesten a bűnözői csoport további két tagját, D. Lászlót és K. Jánost fogták még el, akik a kábítószer értékesítésében vettek részt.


A rendőrök az elfogott férfiak otthonaiban házkutatásokat tartottak, és nagy mennyiségű készpénzt, nagy értékű karórákat és vagyontárgyakat foglaltak le a kábítószer bizonyítékai mellett. A kábítószer-kereskedők a bűncselekményből származó jövedelemből fényűző, luxus életszínvonalat tartottak fenn.


A KR NNI munkatársai a négy férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

 

Galéria kép

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!