Kék hírek

2017.03.12. 20:56

Jogi eljárások indulhatnak Magyarország ellen a határzár szigorítása miatt

A jogvédő szervezetek "alapállása" más, mivel ők a migrációt - akár illegális, akár legális - támogatják - mondta az igazgató.

Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint számítani kell arra, hogy a jogi határzár szigorítása miatt "nemcsak politikai szinten, hanem jogi szinten is eljárások fognak indulni" Magyarország ellen.


Szánthó Miklós az M1 aktuális csatorna műsorában vasárnap "álvitának" nevezte azokat a vitákat, amelyek a többi között azt firtatják, hogy "megfelelő lesz-e a jogi védelem a tranzitzónákban", kiszállnak-e személyesen a bírák, vagy csak videón hallgatják meg a menedékkérőket. Ezen viták mögé kell látni - mutatott rá -, és azt figyelembe venni, hogy a jogvédő szervezetek "alapállása" más, mivel ők a migrációt - akár illegális, akár legális - támogatják.

    

Szerinte ezek a szervezetek úgy vélik, a nyugat-európai multikulturális társadalom a jó, és a nemzeti-keresztény hagyományokat, az alkotmányos identitást "avítt dolognak" tekintik, amellyel nem foglalkoznak. 

 

A kép illusztráció

   

Szánthó Miklós megfogalmazása szerint ezzel szemben áll a "józan észen alapuló álláspont", amely abból indul ki, hogy a jobb élet iránti vágyból "nem szabad emberi jogot kreálni", nem szabad azt a világon bárhol "kikényszeríthető" menedékjogként beállítani. Leszögezte: az európai családok erejéből kell választ találni a demográfiai krízisre.

   

Horváth József biztonságpolitikai szakértő a műsorban azzal kapcsolatban, hogy az Orvosok Határok Nélkül nevű nemzetközi szervezet képviselői migránsokat érintő fizikai erőszakról számoltak be a magyar hatóságok részéről, kijelentette: szinte minden migránsnál okostelefon van, ezért nem tudja elképzelni, hogy azonnal ne kerülne fel a világhálóra felvétel arról, ha a magyar rendőrök, katonák "ilyen atrocitásban részt vennének".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában