Kék hírek

2017.03.12. 08:43

25 milliót lopott a tolvaj banda - videó

Csak 1 nap kellett a siófoki rendőröknek, hogy elkapják őket.

A Siófoki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 2017. március 10-én indított eljárást lopás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Egy nappal később, 11-én már el is fogták a siófoki nyomozók a tolvaj bandát.


Szülei pusztaszemesi otthonának garázsából többször is nagy összegeket lopott a 22 éves  kaposvári férfi.


A fiatalember az év elején barátkozott össze későbbi tettestársaival. Nekik beszélt arról, hogy családja sok készpénzt tart otthon.


Ezek a „barátok" voltak azok, segítettek neki albérletet keresni, valamint biztatták a lopásra és a későbbiekben tettestársként is segítették a lopásban.22 éves M. Ferenc társait a nyomozók rövid időn belül azonosították.

Az öt fős társaság 18-44 év közötti tagjait a rendőrök otthonaikban fogták el. Négyüket lopás bűntette miatt, egy férfit pedig bűnpártolásért vettek őrizetbe, közülük csak 1 valaki védekezhet szabadlábon.


A nyomozók kiderítették, hogy az ellopott, közel 25 millió forintból a gyanúsítottak lakásrészletet fizettek be, személygépjárművet vásároltak. Több alkalommal is a napi szükségleteikhez fontos eszközöket, ételt, italt is vásároltak, továbbá szobákat béreltek egy panzióban, valamint egy nővel anyagi ellenszolgáltatás ellenében szexuális kapcsolatot létesítettek.


A házkutatások során az ellopott készpénz egy részét megtalálták a nyomozók és több olyan tárgyat is lefoglaltak, amelyeket a gyanúsítottak a pénzből vásároltak.

25 milliót lopott a tolvaj banda


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!