Kék hírek

2016.09.09. 19:40

Szex a nevelőotthonban: most kezdett nyomozni a rendőrség

Ma indítottak nyomozást annak a nevelőotthonnak az ügyében, ahol állítólag rendszerszintű volt a gyerekek zaklatása, molesztálása.

Mint arról korábban írtunk, egy budapesti nevelőotthonban rendszerszeres volt a kisebb és nagyobb gyermekek elleni szexuális visszaélés.

A Bors szerdán számolt be arról, hogy - jogvédők és hozzátartozók szerint - egy a cikkben meg nem nevezett magyarországi otthonban a nevelők édességért, zsebpénzért, kimenőért cserébe szexet kértek a rájuk bízott kiskorú gyermekektől.

Jogvédőknek tizenöt fiatal mert vallomást tenni, ezekben az is szerepel, hogy valaki teherbe esett az intézmény egyik nevelőjétől és meg is szülte a gyermeket.

Az ügyben az Emmi csütörtökön azonnali vizsgálatot rendelt el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság péntek délután közölte, hogy a feljelentéskiegészítés során beszerzett alapján nyomozni kezd, azonban nem szexuális jellegű ügyben, hanem kiskorú veszélyeztetése miatt, ismeretlen tettes ellen.

Azt írták, hogy július 19-én elektronikus úton érkezett bejelentés a BRFK-ra, amely szerint egy fővárosi intézetben "a lányokat rendszeresen zaklatják és az emberi jogokat lábbal tiporják".

A rendőrök felvették a kapcsolatot a bejelentővel, aki közölte, hogy bejelentését július 20-án a BRFK VIII. kerületi kapitányságán személyesen is megtette. Elmondta továbbá, hogy nehézségekbe ütközik a kapcsolattartása az intézetben lakó barátnőjével - a lányt inzultus érte és információval rendelkezik arról, hogy esetenként a nevelők szexuális kapcsolatot létesítettek a bentlakókkal.

A nyomozók ezt követően megjelentek az intézetben, és meghallgattak egy a bejelentésben megnevezett kiskorú lányt, aki nem tudott elmondani olyan információt, amely igazolná, hogy sérelmére bűncselekményt követtek volna el - írták.

Augusztus 31-én ismeretlen embertől származó bejelentés érkezett a BRFK-ra. Ez olyan internetes üzenetváltásokat tartalmazott, amelyeket erősen korrektúráztak: helyenként hiányosak voltak. A beszélgetésekből arra lehetett következtetni, hogy azok egy részét volt gyermekotthonosok vagy ismerőseik írták.

A fentiekkel összefüggésben múlt pénteken a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság fővárosi kirendeltsége is bejelentést tett, amely alapján a BRFK feljelentés-kiegészítést rendelt el. A beszerzett adatok alapján a rendőrség a tényállás feltárása érdekében büntetőeljárást indított - olvasható a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!